We zijn weer begonnen!!

30 augustus 2020 14:00

Er wordt weer gevoetbald. En de JO15 heeft een leuke start gehad.

Tonego JO15-Svm JO15      6-1

Vandaag stond de eerst officiële wedstrijd op het programma. Het betrof een bekerwedstrijd tegen de buren uit Marknesse.

We begonnen goed aan de wedstrijd en lieten gelijk zien dat we op jacht gingen naar de openingstreffer. Na een aantal goed verzorgde aanvallen en kleine kansen viel helaas het doelpunt aan de andere kant. Een afgeslagen aanval van ons, gaf een goede counter mogelijkheid voor onze bezoekers. Dit resulteerde in een corner voor hun. Deze werd scherp ingedraaid en verraste onze keeper in de korte hoek, 0-1. De jongens lieten de teleurstelling niet blijken op het veld en gingen gelijk weer in de aanval. Dit resulteerde al gauw in de gelijkmaker, wat op dat moment zeer terecht was. Hierna op zoek naar de voorsprong, door goed combinatievoetbal en positionering van de jongens, kwam dit 10 minuten voor tijd tot stand. De jongens vergaten zich te belonen om de voorsprong nog verder uit te bouwen, waardoor we met een 2-1 stand gingen rusten.
Het gesprek in de rust ging over ruimtes benutten en voor de rest gewoon zo door blijven voetballen.
De 2e helft was Tonego nog meer heer en meester en liet de ene mooie aanval na de andere over het veld gaan. Het Positiespel was af en toe om van te smullen. Dit resulteerde in een paar prachtige doelpunten en een welverdiende 6-1 overwinning.